Mijn naam is Jet Vrielink en ik ben eigenaresse van de Rose Winkel in Deventer.

In 1983 hebben mijn ouders deze winkel geopend naast de al bestaande winkel de Gouden Vogel in Gorssel. Als jong meisje ging ik al altijd mee met mijn moeder inkopen doen in België, Engeland of in Nederland. Ook kwamen er veel antiekhandelaren bij ons thuis om spullen te kopen of te verkopen. Als kind was het daarom altijd spannend in huis. Het kon zo zijn dat mijn moeder opeens onze eigen antieke tafel had verkocht omdat een goede klant er eentje nodig had. Of dat de woonkamer opeens volstond met antieke draaimolen paarden.

Toen mijn ouders in 2015 en 2016 kwamen te overlijden heb ik de winkel voortgezet naast mijn baan in de psychiatrie. 

De winkel is gevestigd in een prachtig deel van het rustieke Deventer. In de Deventer volksmond ook wel de Steegjes genoemd.  Een smalle steeg tussen de Kleine en de Grote Overstraat. 

Het pand is één van de laatste Jugendstil panden van Deventer. Onlangs is het pand aan de buitenkant gerestaureerd. De karakteristieke deur is zuurstok roze geworden en valt dan ook prachtig op.

Kom gerust eens langs voor een bezoek aan de winkel of bezoek onze webshop voor leuke curiositeiten zowel oud als nieuw.

 

Tot snel!